Search
Close this search box.

Alle smaakjes

SEO is topsport

Home | Terug naar blog overzicht

Aan goede SEO kun je ook ten onder gaan

Hoe een carnavalsband kan concurreren met Pirelli. Deze blog is geen pleidooi voor carnaval. Je houdt er van of je houdt er niet van.

Deze blog gaat over een carnavalsband uit Breda welke met goede SEO kan concurreren met het welbekende Pirelli (die van de autobanden ja) uit Italië.

Hoe een carnavalsband kan concurreren met Pirelli

Dit artikel is geen pleidooi voor carnaval. Je houdt er van of je houdt er niet van. Deze blog gaat er wel over dat je als carnavalsband uit Breda met goede SEO kunt concurreren met een welbekend bedrijf als Pirelli uit Italië.

Bánd of band? It's all in a name

Bijna carnaval en dan ga ik zoals gewoonlijk een paar dagen ‘off-line’ om dit mooie festijn mindfull (hier en in het nu) te beleven. Genieten van ergens nergens mee bezig te zijn en ook genieten van de vele live bands. Eén van mijn favoriete bands zijn de Estrellas uit Breda. Deze hoempa brassband (in deze een betere benaming als carnavalsband) heeft een lange historie.

Voordat ze als de Estrellas door het leven gingen, was de bandnaam De Pirelli’s. Deze onvrijwillige naamsverandering hebben ze te danken aan A-merkwaardig. Tsja, je kunt je werk ook wel eens te goed doen…

Hoe het begon

Het is alweer een paar jaar geleden dat ik benaderd werd door De Pirelli’s of ik een website wilde maken. We hadden gekozen voor een (grotendeels) one-page website. Resultaat; een simpele, snelle website passend bij De Pirelli’s uit Breda. Met ook nog het ontwerp van een mooi visitekaartje erbij was deze band helemaal klaar voor optredens tijdens carnaval, diverse festivals en de Rose of Tralee tour in Ierland. Opdracht voltooid, zou je denken. Maar nu begint het verhaal pas…

De reus en de dwerg

Toen de website opgeleverd was, vroeg ik de Estrellas of ze ook vindbaar wilden zijn bij Google. “Ja, doe maar, is wel leuk”. Enthousiast ging ik hiermee aan de slag en dat hebben De Pirelli’s en ik geweten…

Als je SEO als topsport bedrijft, kan het zomaar gebeuren dat je op de felbegeerde eerste plaatsen van Google concurrerend bent met Pirelli (ja die van de F1 autobanden) uit Milaan. En ja, dat kan dus ook met een kleine one-page website.

Het duurde geen maanden of Pirelli uit Milaan kreeg dit in de gaten. Gevolg was dat deze hoempa brassband uit Breda een schriftelijk verzoek kreeg van een advocatenkantoor waarin ze vriendelijk verzocht werd om de naam van hun band (niet uitspreken als (auto)band 😉 te wijzigen. Eveneens werd deze band verzocht om de domeinnaam over te dragen en alle logo vermeldingen op hun kledij en instrumenten te verwijderen. Dit betekende het einde van de bandnaam De Pirelli’s en de geboorte van de Estrellas Breda.

logo-estrellas-voorheen
logo estrellas

Brabantse mentaliteit

Inmiddels had ik wel de naamsverandering op de website doorgevoerd maar de eerste de beste carnaval na dit gebeuren leek het me beter vooral incognito te gaan. Dat is niet helemaal gelukt en werd ik net als vanouds met hetzelfde enthousiasme begroet door de bandleden. Wellicht ligt dit aan de Brabantse hartelijkheid of de verbroedering tijdens carnaval?? In ieder geval hebben de bandleden het heel sportief opgevat, mijn dank daarvoor aan de heren van de Estrellas!

Momenteel zijn we bezig met de ontwikkeling van alweer een nieuwe website welke medio 2019 op de planning staat.

En hoe zit het met de goede SEO voor de Estrellas?

A-merkwaardig richt iedere website standaard zoekmachine vriendelijk in. Maar in overleg met de band is besloten om verder geen extra goede SEO op de website toe te passen. De band is immers populair genoeg 😉

Klein onderzoekje bij Google levert op dat de Estrellas wel met de zoekterm ‘hoempa brassband’ bovenaan in de SEO resultaten verschijnt… Sorry jongens, oude gewoonten zijn soms moeilijk af te leren. Ik zal echt mijn best moeten doen om websites vooral NIET gevonden te laten worden. Aandachtspuntje…

Pitspoezen en een gemiste kans

Pirelli is vooralsnog de enige bandenproducent van de Formule 1 en het kan je niet ontgaan zijn dat het wel een stuk saaier is geworden in de F1 wereld. Pitspoezen zijn definitief verleden tijd en hoe origineel zou het geweest zijn als Pirelli dan met een eigen HOEMPA BRASS BAND op de proppen was gekomen. Nou ja misschien breng ik ze hiermee wel op een idee.

Dus heren van de Estrellas, haal jullie oude pakken maar weer te voorschijn. Wat mij betreft mogen jullie binnenkort optreden tijdens de Formule 1 races. Misschien ga ik de auto racesport dan wel net zo leuk vinden als carnaval!

Wellicht overbodig om te vermelden dat A-merkwaardig 4 t/m 6 maart gesloten is tijdens carnaval. Mocht je ook vindbaar willen zijn bij Google kun je wel alvast het contactformulier invullen. Na carnaval neem ik dan contact met je op.

Update

Dag na het schrijven van dit artikel wilde Jan Lammers graag met me op de foto. Nou ja…
goede SEO kan wel héél snel voor je werken 😉

Pagina 1 Google SEO Breda

Blog delen?

LinkedIn
Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email
A-merkwaardig

A-merkwaardig

Ingrid Bastiaansen

Scroll naar boven