Search
Close this search box.

Alle smaakjes

logo laten ontwerpen breda

Home | Terug naar blog overzicht

Hele huisstijl of logo laten ontwerpen – 5 redenen

Een logo is natuurlijk een belangrijk onderdeel van jouw huisstijl, maar het is niet genoeg om alleen een logo te hebben.

Een logo laten ontwerpen kan een belangrijke eerste stap zijn bij het creëren van een visuele identiteit voor je bedrijf. Maar het is vaak niet genoeg om alleen een logo te hebben.

Een huisstijl bestaat uit een reeks ontwerpelementen die elkaar aanvullen en versterken. Met een complete huisstijl creëer je een visuele taal die jouw merkidentiteit weergeeft en je onderscheidt van jouw concurrenten.

Alleen een logo laten ontwerpen? Hieronder volgen enkele redenen waarom je beter de gehele huisstijl kunt laten ontwerpen.

1. Consistentie

Een complete huisstijl zorgt voor consistentie in de visuele uitstraling van je merk. Een goed ontworpen huisstijl zal ervoor zorgen dat alle uitingen van je bedrijf er hetzelfde uitzien, van visitekaartjes tot website, van brochures tot social media posts. Dit zal de herkenbaarheid en de betrouwbaarheid van je merk vergroten.

2. Onthoudbaarheid

Met een sterke visuele identiteit zal je merk beter te onthouden zijn. Een logo alleen kan soms vergeten worden, maar wanneer het logo onderdeel is van een complete huisstijl die consistent doorgevoerd wordt, zal je merk veel beter blijven hangen bij potentiële klanten.

3. Professionaliteit

Een complete huisstijl zorgt voor een professionele uitstraling van je merk. Door een uniforme en consistente visuele identiteit uit te dragen, laat je zien dat je serieus bent over je bedrijf. Dit kan helpen om vertrouwen te wekken bij potentiële klanten en partners.

4. Flexibiliteit

Een complete huisstijl biedt ook meer flexibiliteit. Met alleen een logo heb je slechts één beeldmerk tot je beschikking. Met een complete huisstijl heb je veel meer elementen tot je beschikking, zoals kleuren, typografie en beeldelementen. Hierdoor kun je veel meer variatie aanbrengen in je uitingen, zonder dat de consistentie en herkenbaarheid verloren gaan.

5. Efficiëntie

Door een complete huisstijl te laten ontwerpen, bespaar je op de lange termijn tijd en geld. Het ontwerpen van een huisstijl vraagt in eerste instantie weliswaar meer tijd en geld dan alleen een logo, maar op de lange termijn is het efficiënter. Je hoeft niet steeds opnieuw het wiel uit te vinden en elke keer opnieuw te bedenken hoe je je merk visueel gaat uitdragen. Met een huisstijl kun je veel efficiënter te werk gaan.

Conclusie logo laten ontwerpen

Kortom, het laten ontwerpen van een complete huisstijl is een belangrijke investering voor je bedrijf. Het zorgt voor consistentie, onthoudbaarheid, professionaliteit, flexibiliteit en efficiëntie. Je merk zal sterker en beter gepositioneerd zijn met een complete huisstijl dan alleen een logo laten ontwerpen.

Blog delen?

LinkedIn
Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email
A-merkwaardig

A-merkwaardig

Ingrid Bastiaansen

Scroll naar boven