076 204 55 00  |   info@a-merkwaardig.nl

SEO Breda

Wedden dat we een klik hebben!

  • Home

Jouw vraag

Het overgrote deel van Google's zoekresultaten zijn de organische resultaten. Een gemiddelde internetgebruiker kijkt niet verder dan de eerste pagina van Google welke op het scherm verschijnt. En dat is waar jij ook wilt staan met je website; op die felbegeerde pagina 1 bij de zoekmachines.

Onze oplossing

Door onze ervaring weten we wat de mogelijkheden zijn om een website vindbaar te maken. Hierdoor kunnen wij je website hoog laten scoren zonder dat je hoeft te adverteren. Het grote voordeel van SEO Breda is dat een geoptimaliseerde website, optimaal blijft terwijl SEA (betaald adverteren) tijdelijk is.

SEO is topsport

SEO Breda

Zoekmachine optimalisatie Breda

Als je een website hebt, wil je dat deze site gevonden wordt in Google door (potentiƫle) klanten. Geen wonder want Google is nog steeds de meest gebruikte zoekmachine.

SEO staat voor Search Engine Optimization. In het Nederlands spreken we van 'zoekmachine optimalisatie'. Kort uitgelegd wil dit zeggen dat je de website en de inhoud van de website zo gaat inrichten dat Google de site makkelijker vindt. En dat Google dit waardeert met een hoge positie op pagina 1!

Dat is SEO en dat is precies waar wij ons mee bezighouden. Wij doen aan topsport; maar dan relaxed achter de Mac ;)

SEO Breda
SEO Breda
Technisch op orde

Zorg voor een website welke technisch op orde is en snel laadt. Herstel foute/oude links in de website.

Zoekmachine optimalisatie Breda
Opbouw website

Verplaats je in de website bezoeker. Zorg voor een eenvoudige en overzichtelijke menu structuur.

Zoekmachine optimalisatie
Zoekwoord analyse

SEO, zoekmachine optimalisatie begint met een uitgebreid en goed zoekwoorden onderzoek.

SEO tekst Breda
SEO tekst schrijven

Schrijf voor mensen, optimaliseer voor Google. Hier lees je meer over SEO tekstschrijven.

Keywords; overdaad schaadt

Keywords zijn zoekwoorden welke internetgebruikers in de zoekmachine intikken om informatie te vinden over een bepaald product, dienst of onderwerp. Belangrijk is om deze woorden toe te voegen in de tekst en in de code van de website.

Gebruik je teveel keywords dan werkt deze techniek tegen je, dit wordt 'keyword stuffing' genoemd. Net als bij alles geldt ook hier dus; overdaad schaadt!

Zoektermen; focus op content

Het verschil tussen zoektermen en keywords is dat het bij zoekwoorden gaat om een serie woorden of zelfs korte zinnen. Iemand heeft een vraag en tikt die in het zoekvenster in. In een goede website tekst zijn deze zoektermen opgenomen in de website verspreid over de pagina's.

Maar ook hier geldt dat de zoektermen niet de overhand mogen hebben. Zorg dat de focus van je tekst ligt op dat aspect waar het feitelijk om draait; de content zelf.

SEO Breda, ons plan van aanpak

  • Zoekwoorden analyse
  • Concurrentie analyse
  • Website structuur
  • Technische aspecten website
  • Website content
  • Linkbuilding
  • SEO onderhoud

Topsport en doping

Weinig internetgebruikers kijken niet verder dan de eerste pagina met resultaten (dit zijn er 10 per pagina). Men tikt niet graag op de volgende pagina en er wordt ook vanuit gegaan dat de eerst genoemde resultaten de beste zijn.

In de sportwereld geldt, wie er op nummer 1 staat en wie niet, dit is geen kwestie van toeval. Het heeft te maken met de inzet van de sporter en of hij/zij de regels van het spel nastreeft. Tenzij je doping gebruikt maar dan val je als sporter vroeg of laat toch wel door de mand.

Bij SEO is dit niet anders...

SEO en 'doping'

SEO draait, net als bij topsport, om het veroveren van een plaats binnen de top tien van de zoekresultaten en bij voorkeur op de eerste drie plaatsen. Tenslotte wil je niet buiten de 'medailles' vallen. En ja natuurlijk, het liefste wil je op 'het podium' staan op die positie met nummer 1!

Google hanteert diverse technieken om te bepalen wie welke positie verkrijgt. Als je de regels van SEO niet beheerst dan is de kans groter dat je een overtreding maakt dan dat je scoort. SEO gaat over het verbeteren van je website volgens geldende regels zodat je hoger in de lijst met zoekresultaten belandt. En deze regels wijzigen vaker dan de spelreglementen in de sport!

internet marketing bredaBeheers je de regels van het spel niet, is de kans groter dat je een overtreding maakt dan dat je scoort. Dit worden ook wel 'black hat' technieken genoemd. Dit kan je een 'Google penalty' opleveren.

Een heel bekend voorbeeldje van een bewuste 'black hat' techniek; witte tekst met zoekwoorden op een witte achtergrond. Niet leesbaar voor de bezoeker maar wel voor Google. Een soort van doping gebruik dus maar dan op SEO gebied. Hiervoor word je keihard afgestraft door Google... net als in de sportwereld.

Lees meer hierover in de richtlijnen voor Webmasters van Google. Hier lees je ook wat je vooral niet moet doen met je website.

Afspraak maken
of brainstormen?

 

Bel 076 204 55 00