076 204 55 00  |   info@a-merkwaardig.nl

Linkbuilding; kwaliteit versus kwantiteit

Verbeter je online zoekresultaten met goede links

 

Jouw vraag

Als onderdeel om je SEO positie te verbeteren wil je graag de juiste backlinks verkrijgen. Vandaag de dag werkt het merkwaardig genoeg niet meer om zomaar overal backlinks te plaatsen. Of nog erger, backlinks te kopen. Doe dit vooral niet.

De kwaliteit van je backlinks is veel belangrijker dan de kwantiteit. Door de juiste backlinks te krijgen kun je hogere SEO posities behalen. Maar hoe doe je dat?

 

Onze oplossing

Backlinks zijn een belangrijke SEO factor maar alleen als het om een relevante backlink gaat. De allerbeste linkbuilding strategie is niet zozeer gericht op het binnenhalen van backlinks maar meer op content welke direct waarde oplevert.

Content welke door anderen zo gewaardeerd wordt, dat ze uit zichzelf jouw content voor je gaan delen. Wij helpen je graag op weg.

Linkbuilding, verkrijg links op autoriteitenpagina's

Wat is linkbuilding

Linkbuilden is het plaatsen van meerdere links naar een website met als doel om hiermee de populariteit van de website te verhogen.

Hierdoor zullen zoekmachines de website hoger waarderen in de zoekresultaten. De links van andere websites naar jouw website worden ‘backlinks’ genoemd.

De waardering door de zoekmachines is wel afhankelijk van de kwaliteit van de links naar jouw site toe. De backlinks moeten ‘relevant’ zijn, dat wil zeggen; het onderwerp van hun website moet wel corresponderen (overeenkomen) met jouw link, met wat jij te vertellen hebt op jouw website.

We kunnen het niet genoeg benadrukken; SEO is niet één 'kunstje'; het is een optelsom van een aantal factoren van een website welke klopt.

Interne links gebruiken

Naast backlinks kun je ook waarde meegeven aan je website pagina’s door interne links te gebruiken.
Interne links zijn links in je eigen website welke weer verwijzen naar een andere pagina op dezelfde website. 

Hoe meer relevante links je website bevat, hoe beter je website wordt beoordeeld en hoe hoger je daarmee weer scoort in Google.

Linkbuilding, ons plan van aanpak

  • Begin dicht bij huis, afspraken maken met leveranciers, klanten, branche organisatie over het ruilen van links
  • Interne links en anchor text toepassen
  • Artikelen schrijven voor eigen website, bloggen
  • Nieuwsbrieven maken
  • Social Media gebruiken
  • Lezers stimuleren om jouw content te delen
  • Content aanbieden aan externe sites
  • Creëeren van originele content, ludieke actie, onderzoek publiceren

Hoger in Google komen, dat wil iedereen

Iedereen met een website wil zo hoog mogelijk verschijnen in de resultaten bij Google. En bij voorkeur op die eerste pagina. Maar daar kom je niet vanzelf. Met SEO zet a-merkwaardig in op hoge pagina 1 posities voor wat betreft de organische resultaten.

Wil je niet afhankelijk zijn van een Google Adwords Campagne met advertentiebudget dan is SEO, zoekmachine optimalisatie, een goede keuze voor jouw bedrijf.

Think different

Voor veel marketeers is linkbuilding tijdrovend en saai. Opspeuren en vragen om een link is nou niet echt de baan waar je altijd al van gedroomd hebt.

Google hecht veel waarde aan de kwaliteit van de resultaten. En wat bepaalt of de content van hoge kwaliteit is? Inderdaad de content zelf. Het gaat om het samenspel, alles rondom de link; het artikel waarin de link staat, de hoeveelheid en ook de anchor text spelen een rol.

Met het juiste verhaal, wordt er vanzelf over je geschreven. En dit zijn de meest waardevolle links voor jouw website. Dus ga aan de slag en creëer waardevolle content. Of laat dit voor je doen. Informeer naar de mogelijkheden.

Afspraak maken
of brainstormen?
Bel 076 204 55 00