076 204 55 00  |   info@a-merkwaardig.nl

Zoekmachine optimalisatie

Iedere website beter lokaal vindbaar

Jouw vraag

Je richt je met jouw bedrijf of organisatie op een specifieke regio of plaats. Voorbeeld: jouw bedrijf is een tandartsenpraktijk in Breda. Voor dit bedrijf zijn potentiƫle klanten uit Breda en omgeving het meest interessant.

Relevante lokale zoektermen zouden in dit geval kunnen zijn; 'Tandarts Breda', Tandprothese Breda' en 'Witte tanden Breda, Etten-Leur'. Maar hoe pak je het aan om in de regio merkwaardig hoog te scoren in de zoekresultaten?

Onze oplossing

Wij gaan werken aan de optimalisatie van de lokale zoekwoorden en zoektermen om deze hoog te laten scoren in de regionale Google zoekresultaten. Jouw website dus goed gevonden in de regio waar jouw doelgroep zit.

Wij gaan 'Google Mijn Bedrijf' hiervoor inzetten omdat Google hier de lokale zoekresultaten uit haalt. Bijkomend voordeel is dat de concurrentie in lokale resultaten minder groot is dan dat je op de landelijke resultaten inzet.

Met SEO zet je jouw bedrijf goed op de kaart

Internet marketing Breda

Wat is SEO lokaal

Lokale SEO is voor veel bedrijven en organisaties van groot belang om in de regio online goed vindbaar te zijn.

Hierdoor kunnen ze nieuwe klanten aantrekken en groeien. De consument wordt steeds mobieler en zoekt op Google voornamelijk op lokale aanbieders voor hun specifieke behoefte juist op dat moment.

Denk hierbij aan restaurants, dansscholen, dierenartsen, rijscholen, aannemers, plaatselijke winkeliers, verhuurbedrijven, advocaten-, accountancy- en administratiekantoren, mindfulness studio's etc.

Bijkomend voordeel van lokale zoekmachine optimalisatie is dat dit minder gecompliceerd te bereiken is dan te verschijnen in de landelijke SEO resultaten.

Internet marketing Breda
Website onderhoud
Website onderhoud

Draait je CMS website onder de laatste versies? Is de website technisch op orde en laadt deze snel genoeg?

Zoekmachine optimalisatie
Google Mijn Bedrijf

Maak gebruik van Google Mijn Bedrijf voor lokale zoekmachine optimalisatie. Lokaal gratis vindbaar.

Zoekmachine optimalisatie
Talk of the town

Maak gebruik van lokale backlinks zoals lokale nieuwssites en verenigingen. Verspreid persberichten.

Internet marketing Breda - Zevenbergen - Rotterdam
SEO lokaal optimaal

Zorg dat de plaatsnaam verwerkt is in de titel, h1, h2 en h3 tags. Vergeet ook de afbeeldingen niet.

Zoekmachine optimalisatie

Gewoon een voorbeeldje uit de dagelijkse praktijk...

Als een paar dames, na een dagje shoppen in Breda, nog spontaan besluiten gezellig een hapje samen willen eten, willen zij direct antwoord op de vraag waar ze gezellig samen een hapje kunnen gaan eten. Dus gaan ze even kijken op hun mobiele telefoon.

En nu moet jij, met jouw bedrijf, die kans dus al gepakt hebben en hierop inspelen. Als je dat niet gedaan hebt, loop je inkomsten mis. Niet alleen bij deze klanten maar je had eveneens ook de kans gehad om je goed te kunnen profileren. 

Deze dames hadden je namelijk de hemel in kunnen prijzen in hun kennissenkring. Onder andere via social media. De klanten die jou waarderen zijn merkwaardig genoeg je beste ambassadeurs. En ja niet alleen mondeling maar vooral ook op social media... Jouw bedrijf had gedeeld en gezien kunnen worden door een heel groot (voor jou relevant en regionaal) publiek.

Internet marketing Breda

SEO lokaal, ons plan van aanpak

  • Zoekwoorden analyse
  • Concurrentie analyse
  • Website structuur
  • Technische aspecten website
  • Website content
  • Linkbuilding
  • SEO onderhoud

Helemaal gratis
Iedere website lokaal vindbaar

Google Mijn Bedrijf is een lokaal platform waarop je je bedrijf goed op de kaart kunt zetten. Je kunt hier je bedrijfsgegevens kwijt en ook de openingstijden vermelden. Behalve de tijd die je hier in moet investeren, kost het je helemaal niets.

Bovendien is er de mogelijkheid dat anderen je bedrijf kunnen beoordelen en aanbevelen. Deze recensies worden weergegeven in de lokale zoekresultaten. Als dit goede recensies zijn, zal dit zeker bijdragen tot de lokale vindbaarheid van jouw website.

Mix & match SEO traject

Op internet zijn heel veel artikelen te vinden waarin uitgelegd staat hoe je je online marketing zelf aan kunt pakken. Daarentegen hebben online marketingbureau's meer kennis en ervaring in huis en hoeven het 5e wiel niet uit te vinden.

Dit kan je veel tijd besparen, tijd welke je wellicht liever aan je eigen expertise(s) wilt besteden. Bovendien wijzigt Google continue haar 'regeltjes', bijblijven op SEO gebied is dan ook een 'must'. En daarbij komt dat SEO een tijdrovende klus bezigheid is welke continue doorgaat en niet stopt als de gewenste resultaten bereikt zijn.

Een 'mix & match' SEO traject is bij ons ook mogelijk. Wij inventariseren je website en kunnen dan in overleg bespreken welke items er moeten gebeuren. Zijn er onderdelen die in jouw straatje liggen? Wij kunnen je op weg helpen zodat je deze zelf uit kunt voeren.

Afspraak maken
of brainstormen?

 

Bel 076 204 55 00