Goede tekst maakt online het verschil

SEO tekstschrijver / copywriter

SEO tekst laten schrijven

Je website content is van mega belang voor het succes van je website. Loopt je tekst niet goed? Hoe wil je dan een bezoeker overtuigen dat jouw product, dienst en/of expertise het beste is? Een goede SEO tekstschrijver zorgt ervoor dat jouw bedrijf online wel degelijk hét verschil maakt.

Wat doet een SEO tekstschrijver / copywriter

Nieuwe website tekst en bestaande content herbruiken

Een goed verhaal verkoopt beter en verbindt jouw product en/of dienst met de doelgroep. Daarom schrijft de SEO tekstschrijver nieuwe tekst voor je website. En wellicht kan ook bestaande content van je site gebruikt worden om dit te herschrijven tot een pakkend geheel. Dit schrijven voor je website doen we op een manier dat je bezoekers graag lezen wat je op je site te bieden hebt.Een goede SEO copywriter schrijft dus zeker niet alleen om je hoog te laten scoren in Google. Want wat heb je aan een hoge positie in de zoekresultaten als je bezoekers snel afhaken omdat je tekst niet klopt of loopt? Het levert je mooie statistieken op maar geen klanten.

Schrijven voor de bezoeker en schrijven voor Google

Hoe je het ook wendt of keert, behalve schrijven voor je bezoekers zal er ook rekening gehouden moeten worden met Google. Als je niet vindbaar bent in de zoekresultaten, valt er weinig te klikken… Goede content en schrijven voor Google zijn met elkaar verbonden. Dus schrijven we in eerste plaats voor de bezoeker en gebruiken onze SEO kennis om ook Google te interesseren voor je tekst. Dat is wat een SEO tekstschrijver doet.

Hoe gaat een tekstschrijver te werk?

Wat voor vragen hebben je potentiële klanten als ze een zoekterm in Google invoeren? Waar zijn ze echt naar op zoek? Wat is het vakjargon wat gebruikt wordt in jouw branche? Deze vragen vormen de basis van ieder stuk tekst wat een SEO tekstschrijver gebruikt op jouw website.

Als we dit weten wordt de content geschreven. De tekst waar je bezoeker naar op zoek is. De zoekvraag moet immers beantwoord worden. Op deze manier kunnen we jouw potentiële klanten overtuigen van de meerwaarde van jouw product en/of dienst.

Op een natuurlijke manier verweven we de zoektermen in de tekst. We zorgen voor het juiste alinea en header gebruik, pakkende titels en links naar relevante andere tekst op je website. En wellicht ook links naar externe websites. Dit laatste is iets wat Google kan waarderen. Het moet dan wel om relevante links gaan.

Waarom zou je SEO tekst laten schrijven?

Jij kent je eigen bedrijf als geen ander. Waarom zou je dan een SEO tekstschrijver aan de slag laten gaan als jijzelf expert bent op jouw gebied en in jouw branche?

1. Tijdsbesparing

Het wordt vaak onderschat maar het schrijven van goed geoptimaliseerde website tekst kost tijd. Heel erg veel tijd. Als ondernemer heb je vaak die tijd zelf niet omdat je bedrijf ook veel aandacht van je vraagt. Laat je een SEO copywriter de website tekst schrijven, weet je zeker dat je goede website content hebt zodat jij je bezig kan houden met je eigen expertise. Of aan al die andere dingen waar je nooit aan toekomt.

2. SEO kennis

Stel je hebt wel de tijd en je kunt ook goed schrijven. Schrijven voor een brochure of flyer is niet hetzelfde als schrijven voor een website. Dit vereist weer heel andere inzichten. SEO is een niet te stoppen sneltrein. Het wijzigt continue net zoals Google haar algoritmes wijzigt. Kennis van SEO en bijblijven bij de laatste ‘trends’ en updates is dus een vereiste om goede website tekst te kunnen schrijven. Voor een SEO copywriter is dit dagelijkse kost terwijl jij je hier grondig in moet verdiepen. En ook niet onbelangrijk; wil jij je hier wel in verdiepen?

3. Nieuwe inzichten

Misschien heb je wel de tijd én wil je investeren in SEO website tekstschrijven. Stel jezelf dan ook de vraag of je de content wel zelf zou willen moeten schrijven. Zoals eerder gezegd; jij kent je bedrijf als geen ander. Maar dat heeft ook z’n valkuilen. Als ondernemer zit je vaak vast in een bepaald patroon. Wat voor jou ‘duidelijke’ taal is, kan voor een leek hogere wiskunde zijn.Ook kan het zijn dat je moeite hebt om jezelf ‘op te hemelen’. Hierdoor kan de tekst inboeten aan kracht. Een goede tekstschrijver kan jouw passie verwoorden zonder te overdrijven. Dit omdat een SEO tekstschrijver met een onbevangen blik kijkt naar de toegevoegde waarde van jouw bedrijf. En met dat inzicht zal een SEO copywriter dit vertalen naar een overtuigend verhaal van jouw kracht. In tekst die iedereen begrijpt. Tekst welke lekker en vlot leesbaar is. En tekst waar ook Google blij van wordt.

Taalvouten

Soms kan het nuttig zijn om ‘taalvouten’ te maken. Daarentegen als een woord of zoekterm vaak verkeerd wordt ingetikt, kun je hier om die reden juist gebruik van maken 😉Kijk bijvoorbeeld ook eens naar meerdere spellings-mogelijkheden. Bijvoorbeeld de één heeft het over een kadobon en een ander over cadeaubon.Maak hier gebruik van zodat je op beide woorden goed gevonden wordt bij zoekmachines zoals Google en Bing.

Online content SEO tekstschrijven

Verplaatsen in verschillende rollen

Voor wat betreft het digitaal geschreven woord zijn we breed georiënteerd. Dat moet ook wel want een SEO copywriter schrijft immers over heel uiteenlopende onderwerpen en voor diverse doelgroepen en branches. Als SEO content schrijver kunnen we snel schakelen en beschikken over een groot inlevingsvermogen.Wij schrijven online content voor onder andere:
 • Reguliere website pagina’s
 • Product pagina’s
 • Diensten pagina’s
 • Landingspagina’s
 • Blogberichten
 • Nieuwsberichten
 • E-mail nieuwsbrieven
 • Social media berichten

Offline content tekstschrijven

Het vraagt een andere aanpak van schrijven maar behalve voor online media schrijven we ook content voor offline media zoals onder andere:
 • Flyers
 • Folders
 • Brochures
 • Catalogi
 • Posters
 • Banners

Wil ik ook

Top! Wil je meer weten of een offerte aanvragen?

Portfolio

Trots op de reviews

Uitstraling past perfect

Al jaren werkt ons kantoor samen met A-merkwaardig. A-merkwaardig verzorgt voor ons, naar volle tevredenheid, de huisstijl, ontwerpen en al het drukwerk. Na vele jaren was onze website toe aan een grondige make-over.

A-merkwaardig heeft gezorgd voor een nieuwe website welke vrijwel meteen voldeed aan onze wensen en verwachtingen. Het ontwerp van de website sluit naadloos aan bij de huisstijl en heeft een uitstraling die naar onze mening perfect past bij ons kantoor.
Kortom, Ingrid is zeer goed in staat om de we snsen en ideeen van de klant te vertalen naar een ontwerp dat aan de verwachtingen voldoet.

J. de Hoon
Administratiekantoor De Hoon
www.jdehoon.nl

Super meegedacht met onze wensen en een nog betere website dan onze verwachtingen!

Ingrid is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op website gebied en beheerst deze ook uitstekend. Er is goed geluisterd naar onze wensen en het resultaat is een website die straalt van perfectie.

Pluspunten: Ingrid kan zich goed inleven in de wensen van de cliënt en wensen uitvoeren. Lijntjes zijn kort.

Ivo Kuypers
Estrellas
www.estrellasbreda.nl

Binnen no-time logo, huisstijl en website

Ik ken eerdere opdrachten van A-merkwaardig via Salm & Kipp BV en Da Vinci Europe BV.
Ze hebben me laten zien wat dit bedrijf kan en toen was ik direct overtuigd dat dit een plezierig en betrouwbaar bedrijf is, wat werkt zonder nonsens en doet wat er gevraagd wordt. Ze zijn plezierig in de omgang en reageren direct zonder lang te moeten wachten. Kijk maar naar het resultaat; www.labvision.nl.
Laat maar een berichtje achter als je meer wilt weten, maar het is sowieso positief!

Dhr. H.J. Hilbelink
LabVision

Mogen we jouw verhaal vertellen?

Top! Wil je meer weten of een offerte aanvragen?

Scroll naar top

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat deze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.