Search
Close this search box.
SEO uitbesteden of zelf doen

Home | Terug naar blog overzicht

SEO uitbesteden of zelf doen?

Als je jezelf ooit hebt afgevraagd waarom je website niet de aandacht krijgt die het verdient, heb je wellicht over SEO gehoord.

Kosten SEO uitbesteden: is het de investering waard?

Laten we eerlijk zijn, zoekmachineoptimalisatie kan behoorlijk ingewikkeld zijn. En hier komt de grote vraag om de hoek kijken: moet je je kostbare tijd besteden aan het uitzoeken van al die SEO-geheimen, of is het beter om de klus uit te besteden en de professionals het zware werk te laten doen?

Laten we eens duiken in de kleurrijke wereld van SEO-uitbesteding en de kosten die ermee gemoeid zijn.

Het grote mysterie van SEO

SEO lijkt soms op een magische formule die je moet ontcijferen om hoger te ranken in de zoekresultaten. Trefwoorden, backlinks, meta-tags – het kan een beetje voelen als het leren van een nieuwe taal. Dus, als je al genoeg op je bordje hebt, is het begrijpelijk dat je liever een SEO specialist in wilt schakelen die al die SEO-geheimen al heeft gekraakt.

Voordat je met SEO kunt beginnen

Om te beginnen met SEO is onderzoek nodig. Een zoekwoordenonderzoek laat zien waar de kansen liggen en met welke zoektermen je aan de slag kunt. Verder is het zeker niet onbelangrijk om ook een SEO website check uit te laten voeren welke de technische details van je website laat zien. De technische scan laat zien of je website helemaal SEO proof is om te starten. Als dit niet het geval is, zul je dit vaak eerst in orde moeten (laten) maken. In het ‘worst scenario’ komt er het advies uit dat je beter eerst een nieuwe website kunt laten maken. 

DIY versus een SEO specialist inhuren: wat kost het?

Tijd is geld. En als je ervoor kiest om zelf SEO te doen, moet je bedenken hoeveel van je kostbare tijd je eraan wilt besteden. Het kan maanden duren voordat je resultaten ziet, en zelfs dan is er geen garantie op succes. Aan de andere kant zijn er SEO-specialisten die gespecialiseerd zijn in het optimaliseren van websites voor zoekmachines. Maar hoe zit het met de kosten?

SEO uitbesteden kan variëren van een paar honderd tot duizenden euro’s per maand, afhankelijk van de omvang van je website en de competitie in jouw branche. Het lijkt misschien veel geld, maar als je bedenkt hoeveel potentiële klanten je kunt bereiken door hoger te ranken, kan het wel een investering zijn die zichzelf terugbetaalt.

Wat krijg je voor je zuurverdiende centen?

Voordat je besluit je geld uit te geven, wil je natuurlijk weten wat je ervoor terugkrijgt. SEO-professionals bieden meestal een scala aan diensten, van het optimaliseren van je website-inhoud tot het opbouwen van waardevolle backlinks. Ze houden ook de nieuwste trends en algoritme-updates bij, zodat jij dat niet hoeft te doen.

Meten is weten: SEO rapportages

Om te weten of je op de goede weg zit en waar je bij moet sturen, heb je regelmatieg nodig van je SEO activiteiten. Hiervoor zijn talrijke SEO tools op de markt. SEO specialisten hebben al die software tot hun beschikking met bijbehorende kosten. Omdat zij voor meerdere accounts werken, zijn die kosten voor een SEO specialist te overzien. Wil jijzelf alles in eigen hand houden dan kunnen die software kosten behoorlijk oplopen. Ook is er kennis nodig om het optimale uit de SEO software te halen.

Conclusie SEO uitbesteden of zelf doen

Dus, is het uitbesteden van SEO de investering waard? Dat hangt af van je budget, tijd en hoe serieus je bent over het laten groeien van je online aanwezigheid. Als je de tijd hebt en graag zelf de touwtjes in handen hebt, is DIY misschien wel iets voor jou. Maar als je snel resultaten wilt zien en bereid bent te investeren in de groei van je bedrijf, kan het inhuren van SEO-professionals de juiste zet zijn.

Onthoud, de kosten van SEO uitbesteden zijn niet alleen financieel. Het kan je ook de kostbare tijd besparen die je elders kunt besteden. Dus, weeg je opties af en kies verstandig.

Happy ranking!

Meer lezen over SEO

Blog delen?

LinkedIn
Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email
A-merkwaardig

A-merkwaardig

Ingrid Bastiaansen

Scroll naar boven