Op pagina 2 tel je niet meer mee

SEO - Jouw website vindbaar

SEO, werken aan de
vindbaarheid van jouw website

Met SEO, zoekmachine optimalisatie zorgen wij ervoor dat jouw website op die eerste pagina van Google komt te staan. En dan bij voorkeur bovenaan.Met SEO komen bezoekers op je site via de organische zoekresultaten. Deze bezoekers zijn speciaal op zoek naar een dienst of product welke jij aanbiedt. Je wordt dus op het juiste moment gevonden door de juiste doelgroep. Maar dan moet je wel ergens bovenaan staan uiteraard.

SEO / Zoekmachine optimalisatie

SEO staat voor Search Engine Optimization, ofwel zoekmachine optimalisatie.
SEA staat voor Search Engine Advertising (adverteren in zoekmachines).

  • SEO heeft dus betrekking op de organische (onbetaalde) zoekresultaten.
  • SEA bevat de betaalde zoekresultaten.

Google Ads (SEA) is op korte termijn zeer effectief terwijl SEO een lange termijn strategie omvat. Een goede optimalisatie zorgt ervoor dat je langdurig op hoge posities te vinden bent. Het spreekt voor zich dat je daardoor beter vindbaar bent. Meer website bezoekers levert je meer klanten op. En dus genereer je hiermee meer omzet.

Blijvend vindbaar in de zoekresultaten

Verschil tussen SEA en SEO

Ter illustratie een voorbeeld van SEA en SEO. De zoekopdracht is ‘catalogus ontwerper‘. In de afbeelding hieronder zie je wat de resultaten zijn van deze zoekopdracht.

seo breda gevonden worden in google

In bovenstaand voorbeeld zie je dat er eerst 3 advertenties verschijnen. De 1e advertentie gaat over een bedrijf gespecialiseerd in branding, campagnes en websites.
De 2e advertentie betreft een grafisch vormgever. Wellicht kan dit bedrijf ook catalogi ontwerpen maar het staat er niet expliciet bij.
De 3e advertentie is eveneens een advertentie maar nu betreft het een aanbod voor Freelance ontwerpers.

Hieronder volgen de organische resultaten (SEO genoemd). Deze resultaten sluiten doorgaans beter aan bij de vraag. Dat zie je al in dit voorbeeld. Het 1e SEO resultaat beantwoord direct de zoekvraag. Dit is dus relevante informatie als je op zoek bent naar een catalogus ontwerper. Leuke bijkomstigheid; laat dit nu net A-merkwaardig zijn…

Bewezen is dat de meeste website gebruikers kiezen voor de organische zoekresultaten. Dit geeft het belang van SEO aan.

SEO voor langdurige resultaten

Met SEO bereik je langdurige resultaten in de organische zoekresultaten. Is dit eenmaal bereikt dan kun je echter niet achterover leunen.Wil je op die felbegeerde hoge posities blijven? Dan zal er continue bijgestuurd moeten worden. Je concurrenten zitten immers ook niet stil. Maar ook Google wijzigt het algoritme waarmee ze websites ranken. En dit jaarlijks zo’n 500 keer.

Hoe gaan we te werk?

Zoekwoordenonderzoek

We beginnen met het onderzoeken welke zoekwoorden interessant zijn voor jouw website. Hiervoor gebruiken we diverse tools maar ook een portie gezond verstand. Tenslotte zijn de bezoekers van je site ook gewoon mensen.Ook vragen we je om een lijst te maken met zoekwoorden. Zoektermen waarvan jij denkt dat deze potentie hebben. Jij kent je bedrijf en branche immers als geen ander. Zo kunnen we samen de beste zoekwoorden verzamelen waarmee jouw site gevonden moet worden.

Concurrentie analyse

Wil je hoog scoren in Google dan zul je voor moeten zijn. We moeten bepalen waarom jouw concurrenten nu hoger scoren. Dus volgt hier een concurrentie analyse op.

Website structuur

Bezoekers willen snel de informatie vinden waarnaar ze op zoek zijn. Een overzichtelijke website structuur zorgt hiervoor.We leggen de structuur van je site op de loep. Zijn alle onderwerpen op een logische manier ondergebracht? Geen verdwaalde linken? Kunnen we verbeteringen doorvoeren?

Technische aspecten van de website

Wil je goed scoren? Dan zijn ook de technische aspecten van je site van belang.
  • Wat is de laadtijd van de website?
  • Wordt de site ook mobiel goed weergegeven?
  • Zijn de URL’s leesbaar?
  • Geeft de site 404 errors doordat pagina’s niet gevonden kunnen worden?
  • Zijn er voldoende interne en externe links?
Dit en meer onderzoeken we voor een SEO vriendelijke website om de beste resultaten te kunnen bereiken.Met een goed geoptimaliseerde website stijgt de relevantie van je website. Hiermee doe je je bezoekers een groot plezier. En ook Google kan dit waarderen.

Linkbuilding

Linkbuilding is een SEO strategie om websites hoger in de zoekresultaten te krijgen. Dit door linkjes te verzamelen vanaf andere website naar jouw website.Misbruik van linkbuilding levert je Google penalty’s op welke kunnen resulteren in een lagere ranking. Of nog erger; je site wordt volledig verwijderd uit de Google index…Linkbuilding moet zorgvuldig gedaan worden en niet te snel. Alleen relevante links kunnen helpen om je website meer autoriteit te geven. De tijd van lukraak linkjes uitwisselen, ligt allang achter ons.

Portfolio

Trots op de reviews

Bovenaan bij de zoekmachines

A-merkwaardig in de persoon van Ingrid heeft de website van OVI Electra wederom perfect en snel bijgewerkt.
Ze krijgt het telkens weer voor elkaar mijn bedrijf bovenaan bij de zoekmachines te laten verschijnen. Heeft mij al veel klanten opgeleverd. Ingrid, ga zo door!

Ivo Kuypers
OVI Electra
www.ovi-electra.nl

SEO met resultaat

Ingrid van A-merkwaardig heeft op mijn webshop de zoekmachine optimalisatie (SEO) toegepast en met resultaat. Hoe moeilijk het mij ook leek om hoog te scoren in google, Ingrid is het gelukt om dit voor elkaar te krijgen.

Mijn webshop www.elitaz.nl wordt goed gevonden en ik ben dus dik tevreden. Ook heeft ze me handvatten aangereikt om dit in de toekomst te kunnen blijven toepassen.

Elita Wagenmakers
Elitaz
www.elitaz.nl

Wekelijks complimenten over de website

De beste stap die ik heb kunnen nemen is een website laten maken door Ingrid van A-merkwaardig! Professioneel en grafisch zo goed! Ik krijg wekelijks complimenten over mijn website!

Ook mijn folder en visitekaartjes zijn bij A-merkwaardig in goede handen. Er wordt goed meegedacht en feedback gegeven! Kortom een aanrader!

Ik wil ook op pagina 1 van google!

Meer weten of een offerte aanvragen?

Scroll naar top

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat deze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.