Search
Close this search box.
waarom google mijn bedrijf belangrijk is

Home | Terug naar blog overzicht

Waarom Google Mijn Bedrijf goed voor je (SEO) vindbaarheid is

Met 'Google Mijn Bedrijf' kun je jouw lokale bedrijfsvermelding in Google beheren. Het is een gratis dienst welke je aardig wat voordelen oplevert en je hebt het in no-time opgezet.

Met het gebruikmaken van Google Mijn Bedrijf (ook wel Google My Business / Google Places genoemd) kun je je gegevens updaten welke automatisch geupdate worden met andere Google platforms. Dit is uiteraard goed weer voor je SEO (vindbaarheid van je website). Ook kun je hier waardevolle gegevens in terugvinden. Zoals hoe vaak je gebeld wordt vanuit deze gegevens, er een route wordt opgevraagd en de termen waarop je het meest gezocht wordt.

Deel posts, evenementen en beeldmateriaal op je Google bedrijfspagina

Gebruik ook je Google Mijn Bedrijfspagina om posts te maken. Zo kun je bepaalde diensten of producten direct publiceren.

Heb je een mooi kantoor waar je trots op bent? Foto’s van gave projecten? Hiervoor is ook ruimte in jouw Google bedrijfspagina. Het aankondigen van een evenement een virtuele rondleiding, het is allemaal mogelijk.

Voordat je klanten ook maar één voet binnen je bedrijf hebben gezet, hebben ze al een aardige indruk gekregen.

waarom googl mijn bedrijf goed voor seo is

Beïnvloed zelf je featured content in Google

In Google Mijn Bedrijf kun je al je bedrijfsgegevens invullen. Zelfs ook een koppeling met Google maps evenals je openingstijden, website link, tegenwoordig kun je zelfs een speciale corona update invullen, etc.

Als geïnteresseerden zoeken op je bedrijfsnaam, zien ze rechts in de Google resultaten jouw bedrijf staan met alle bedrijfsgegevens. Deze ruimte waar jouw gegevens worden weergegeven, noemen we featured content. Heb je geen Google Mijn Bedrijf aangemaakt? Ook dan kan het dat je hier toch ook mooi weergegeven wordt. De kans is echter een stuk groter als je het zelf wél gedaan hebt. En daarnaast heb je zelf invloed op wat er getoond wordt wat wel zo prettig is.

Verhoog je vindbaarheid met Google Mijn Bedrijf

Met een Google bedrijfspagina geef je aan dat je een professioneel bedrijf bent waardoor Google meer waarde aan je website hecht. En dit kan jou weer hogere posities voor je site bij de zoekmachines opleveren. De juiste links naar je website zijn voor Google een extra stimulans dat jouw site belangrijk of relevant is. En ieder stukje waardering brengt jouw website naar die betere posities waar je wilt staan met je site.

Verzamel reviews met Google Mijn Bedrijf

Heb je een Google Mijn Bedrijf account aangemaakt, kun je bezoekers, klanten etc. vragen om je een review te geven. Deze reviews (met die mooie sterretjes, hoe meer hoe beter) verschijnen ook weer in de zoekresultaten wanneer iemand op je bedrijfsnaam zoekt. Veel positieve ervaringen wekt uiteraard weer meer vertrouwen op bij je bezoekers.

Verzamel reviews met Google mijn bedrijf

Deel je content op Google Mijn Bedrijf

Blog je veel of maak je veel nieuwsartikelen aan? Nog een reden om Google Mijn Bedrijf te gaan gebruiken. Je kunt hier je posts uploaden welke ook weer in de zoekresultaten verschijnen als er op je bedrijfsnaam wordt gegoogled. En ook dit betekent weer extra bezoekers voor jouw (nieuws)berichten.

Tot slot

Ik hoop dat ik je ervan heb kunnen overtuigen dat Google Mijn Bedrijf een te mooie kans is om te laten liggen. Kom je er niet aan uit of wil je meer weten over jouw ‘Google Mijn Bedrijf’? Neem gerust contact met me op.

Blog delen?

LinkedIn
Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email
A-merkwaardig

A-merkwaardig

Ingrid Bastiaansen

Scroll naar boven