Alle smaakjes

Website stappenplan

Hoe gaan we te werk met jouw website?

Wil je een professionele website laten maken en weten hoe we met jouw site aan de slag gaan? Hieronder een stappenplan zodat je weet wat je van ons kunt verwachten.

Concept

Elke website begint met een idee. Niet zomaar een idee maar hoe ziet de bedrijfsvisie er uit? Wat is de missie en visie van je bedrijf of organisatie? Samen bespreken we wat de website wel of niet ‘moet doen’, wat je wensen zijn en wat je wil bereiken.

Met zo’n eerste gesprek kunnen we direct al aangeven of een WordPress, Joomla of statische website voor jou het meest geschikt is. En misschien heb je zelf al ervaringen met een bepaald CMS pakket zodat je je voorkeur kenbaar kunt maken.

Voorstel navigatie

We schetsen een logische structuur te maken waarin jouw producten of diensten zo goed mogelijk gepresenteerd worden. We besteden veel aandacht aan een navigatie waarbij de bezoeker op een eenvoudige en natuurlijke manier zijn of haar weg weet te vinden op de nieuwe site.

Om alles duidelijk in kaart te brengen voor beide partijen maken we een bouwtekening met wireframes. Met dit functionele ontwerp kunnen we gericht de website opbouwen.

Testomgeving

De website zetten we op in een testomgeving. Zo kun jij de vorderingen op de voet volgen maar ben je nog niet zichtbaar voor ‘het grote publiek’.
Heb je nog geen website? In dat geval zetten we een tijdelijk pagina online zodat je direct al vindbaar bent op het web met je contactgegevens.

Webdesign en content

We beginnen met het bouwen en ontwerpen van de website aan de hand van de wireframes. Zonder inhoud geen website. Content kan bestaan uit tekst en beeldmateriaal. Het schrijven van teksten en het zoeken of (laten) maken van het juiste beeldmateriaal is vaak toch een tijdrovende klus. Als alles compleet is, kunnen we de content invullen in het ontwerp wat we gemaakt hebben.

Finetunen

Ondertussen kun jij meekijken in de testomgeving en aangeven of hier en daar wat bijgeschaafd moet worden. Net zolang totdat de website naar wens is.

Online met je nieuwe site

De site wordt nog een keer uitgebreid getest op zowel desktop, tablet en mobiel gebruik. Maar ook aan de snelheid (laadtijd) van de website wordt uitgebreid aandacht besteed.

Had je al een website en zijn er nieuwe (andere) links ontstaan? Dan gaan we de bestaande oude links ‘redirecten’ naar de juiste pagina’s op je nieuwe site om vervelende 404-errors te voorkomen.

En dan zijn we nu zover dat we online kunnen gaan. Uiteraard wordt alles nog een keer gechecked om te kijken of alles goed werkt.

Onderhoud

Iedere online CMS website heeft onderhoud nodig. Wij bieden onderhoudscontracten aan zodat je niet zelf de modules & plugins hoeft te updaten. Ook maken wij dan regelmatig een backup.

Met een onderhoudscontract kun je ook een beroep op ons doen als er een eerdere backup teruggezet moet worden. Of als er onverhoopt iets mis is met je website. Met een onderhoudscontract ben je altijd verzekerd van een soepel lopende website.

Als je het onderhoud van je website in eigen beheer wilt nemen, kan dat uiteraard ook. Belangrijkste is dat je in ieder geval iets regelt voor je website en het niet op zijn beloop laat.

SEO

Door de website steeds te voorzien van nieuwe content, blijft de site actueel. Beter ook voor de SEO. Onze websites worden standaard zoekmachine vriendelijk ingericht maar SEO is een continue proces. Als je waarde hecht aan een website welke hoog in Google verschijnt, kunnen we je hierbij ook zeker helpen.

Scroll naar boven