Alle smaakjes

Website onderhoud

Hoe belangrijk is jouw website voor je?

De foto hieronder lijkt zo uit de één of andere film te komen, toch? Maar dat dachten we ook van het Coronavirus…

Misschien denk je dat jij niet interessant genoeg bent? Dat ben je wel! Je kunt ook net die toeleverancier zijn van een groter bedrijf of een multinational…

Hackers zien er in ‘real life’ eruit zoals jij of ik. Ook doordat er sinds Corona in ons leven kwam er meer thuiswerkers zijn, biedt dit nu net weer extra kansen voor hackers.

Website laten onderhouden breda

Website onderhoud

Uitbesteden of zelf doen? Regel in ieder geval iets!

Via LinkedIn is zo te achterhalen waar je werkt. Er wordt een email gemaakt welke lijkt op een bericht van het bedrijf. Klik jij (als medewerker) daar thuis op dan is een hacker zo binnen.

Als ondernemer hecht je veel waarde aan een CMS website als WordPress of Joomla. Deze dient 24 uur bereikbaar te zijn. Bovendien wil je een snelle site welke zonder foutmeldingen functioneert. Om een veilige, snelle en stabiele website te kunnen garanderen, is regelmatig onderhoud van belang.

Website zonder zorgen

Een foutje is zo gemaakt, zo ook op het internet. Je hebt je website ondergebracht bij een provider. De verantwoordelijkheid van je website ligt echter bij jou, wel zo fijn dat je een backup hebt dan.

Updaten van een WordPress of Joomla site lijkt heel eenvoudig. Eén simpele druk op de knop… Gaat vaak goed als het om kleine en simpele updates gaat. Maar het wil ook wel eens gebeuren dat je na het aantikken van de update button een site hebt welke deels niet meer werkt. Of de site werkt helemaal niet meer…

Om dit te voorkomen kun je het onderhoud en het maken van backups overlaten aan A-merkwaardig.

Valse e-mails

Wie kent het niet? E-mails met een gebrekkig taalgebruik? Anno 2021 zijn deze ook achterhaald. Je kunt het vaak wel aan de toonaard van de mails opmerken. Urgent of met een (wat) dreigende taal; ‘Je MOET dit doen want anders…’

Maar ook wij zien mails, privé en zakelijk binnenkomen welke bijna niet van echt te onderscheiden zijn. Vaak betreft het een reminder van een rekening welke nog niet betaald is. Eerst de email afzender checken, helpt vaak al om een hartverzakking te voorkomen.

website onderhoud breda oosterhout

De privacy wet stelt ook eisen aan je website

In verband met de privacy wet is het van belang dat je website onder de laatste versie van het CMS pakket draait en ook de gebruikte modules / plugins. Informeer bij je websitebouwer welke extra plugins deze gebruikt voor jouw website.

Is je website gekoppeld aan Google Analytics of heb je een contactformulier op je website? Dan dien je een verwerkersovereenkomst af te sluiten met Google.
Via deze link: Autoriteit Persoonsgegevens (pdf) kun je de handleiding inzien waaraan je website moet voldoen voor wat betreft Google Analytics.

Klanten van A-merkwaardig met een website onderhoudscontract hoeven zich hier geen zorgen over te maken. Voor al deze websites is een verwerkersovereenkomst met Google geregeld en alle punten uit de Autoriteit Persoonsgegevens zijn ingesteld voor de betreffende websites.

Website onderhoud aanvragen?

Recent werk

Klanten aan het woord

Scroll naar top