Hoe belangrijk vind jij jouw website?

Website onderhoud

Website onderhoud

De foto lijkt zo uit de één of andere film te komen, toch? Maar dat dachten we ook van het Coronavirus…Hackers zien er in ‘real life’ eruit zoals jij of ik. Ook de thuiswerkers (en dat is nu een groot deel van de Nederlandse bevolking) bieden juist nu extra kansen voor hackers.

Houd je CMS website up-to-date

Via LinkedIn is zo te achterhalen waar je werkt. Er wordt een email gemaakt welke lijkt op een bericht van het bedrijf. Klik jij (als medewerker) daar thuis op dan is een hacker zo binnen.Misschien denk je dat jij niet interessant genoeg bent? Dat ben je wel! Je kunt ook net die toeleverancier zijn van een groter bedrijf of een multinational…Als ondernemer hecht je veel waarde aan een CMS website als WordPress of Joomla. Deze dient 24 uur bereikbaar te zijn. Bovendien wil je een snelle site welke zonder foutmeldingen functioneert. Om een veilige, snelle en stabiele website te kunnen garanderen, is regelmatig onderhoud van belang. Lees hierover ook deze blog; Waarom website onderhoud belangrijk is.

Website zonder zorgen

Een foutje is zo gemaakt, zo ook op het internet. Je hebt je website ondergebracht bij een provider. De verantwoordelijkheid van je website ligt echter bij jou, wel zo fijn dat je een backup hebt dan.Updaten van een WordPress of Joomla site lijkt heel eenvoudig. Eén simpele druk op de knop… Gaat vaak goed als het om kleine en simpele updates gaat. Maar het wil ook wel eens gebeuren dat je na het aantikken van de update button een site hebt welke deels niet meer werkt. Of de site werkt helemaal niet meer…Om dit te voorkomen kun je het onderhoud en het maken van backups overlaten aan A-merkwaardig.

Valse e-mails

Wie kent het niet? E-mails met een gebrekkig taalgebruik? Anno 2020 zijn deze ook achterhaald. Je kunt het vaak wel aan de toonaard van de mails opmerken. Urgent of met een (wat) dreigende taal; ‘Je MOET dit doen want anders…’Maar ook wij zien mails, privé en zakelijk binnenkomen welke bijna niet van echt te onderscheiden zijn. Vaak betreft het een reminder van een rekening welke nog niet betaald is. Even de email afzender checken, helpt vaak al om een hartverzakking te voorkomen.

Website onderhoud is onontbeerlijk

Niets is zo vervelend als je website gedeeltelijk  of helemaal niet werkt.Zorg ervoor dat je altijd up-to-date bent met updates van de plugins welke je gebruikt of het CMS van bijvoorbeeld WordPress of Joomla zelf.

Jouw website up-to-date

De beste manier om een hacker cq cybercrimineel van je af te houden is ervoor te zorgen dat je computersoftware up-to-date is. Herzie ook je wachtwoorden, met niet voor de hand liggende wachtwoorden maak je het al wat lastiger.

Is je WordPress of Joomla site gehacked? In de meeste gevallen kunnen wij de site herstellen en het probleem oplossen om te voorkomen dat de site in de toekomst weer gehacked wordt.

Belangrijk is dat je regelmatig goede backups maakt of laat maken.

De privacy wet stelt ook eisen aan je website

In verband met de privacy wet is het van belang dat je website onder de laatste versie van het CMS pakket draait en ook de gebruikte modules / plugins. Informeer bij je websitebouwer welke extra plugins deze gebruikt voor jouw website.Is je website gekoppeld aan Google Analytics of heb je een contactformulier op je website? Dan dien je een verwerkersovereenkomst af te sluiten met Google. Via deze link: Autoriteit Persoonsgegevens (pdf) kun je de handleiding inzien waaraan je website moet voldoen voor wat betreft Google Analytics.Klanten van A-merkwaardig met een website onderhoudscontract hoeven zich hier geen zorgen over te maken. Voor al deze websites is een verwerkersovereenkomst met Google geregeld en alle punten uit de Autoriteit Persoonsgegevens zijn ingesteld voor de betreffende websites.

Portfolio

Trots op de reviews

Flexibel, snel en vakkundig

Iemand die zo flexibel, snel en vakkundig is als Ingrid van A-merkwaardig, verdient het om dat te horen. In korte tijd heeft Ingrid de website voor mijn praktijk ontworpen en in elkaar gezet.

De feedback die ik van klanten krijg over de site is; professioneel, makkelijk in gebruik en mooi. De vele toevoegingen en wijzigingen die ik aandraag, zijn in een handomdraai gebeurd. Ingrid weet mij als klant op waarde te schatten en geeft die informatie die ik nodig heb om zo zelfstandig mogelijk te werken. Hierbij staat zij als achterwacht altijd paraat en is geen vraag teveel.

Kortom ik kan Ingrid van harte aanbevelen als je een succesvolle site wil hebben waar jij en je klanten met alle gemak hun weg in weten te vinden.

Bovenaan bij de zoekmachines

A-merkwaardig in de persoon van Ingrid heeft de website van OVI Electra wederom perfect en snel bijgewerkt.
Ze krijgt het telkens weer voor elkaar mijn bedrijf bovenaan bij de zoekmachines te laten verschijnen. Heeft mij al veel klanten opgeleverd. Ingrid, ga zo door!

Ivo Kuypers
OVI Electra
www.ovi-electra.nl

Uitstraling aan onze complexe website​

Ingrid heeft veel geduld met ons gehad en bijna al onze eisen in de nieuwe website verwerkt. Wij zijn erg blij met het mooie design en zien bijna alle gevraagde features in onze nieuwe website terug. Naar bij haar nog niet bekende oplossingen gaat zij actief op zoek.

Wat vooral fijn is aan Ingrid is dat ze heel goed bereikbaar is en supersnel vragen beantwoord en problemen oplost. Dit samen met haar creativiteit heeft geresulteerd in een mooie nieuwe website. Ook heeft zij ervoor gezorgd dat onze website beter vindbaar is, waardoor wij als organisatie verder kunnen groeien.

Annemieke Hell
TI-CoastAmsterdam

Website onderhoud nodig?

Wil je meer weten over website onderhoud of een offerte ontvangen?

Scroll naar top

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat deze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.