076 204 55 00  |   info@a-merkwaardig.nl

Hou je Joomla of WordPress site up-to-date

Website onderhoud is een specialisatie

 

Jouw vraag

Nadat je CMS website is opgeleverd, kun je zelf tekst en foto's aanpassen. Dat is immers de kracht van een CMS website. Maar de website heeft ook technisch onderhoud nodig. 

Het onderhouden van de website vraagt kennis en kost tijd. Heb je geen idee hoe je je website zo goed mogelijk up-to-date moet houden? Of heb je wel tijd om je je erin te verdiepen maar leg je jouw focus liever op jouw expertise; de producten en/of diensten van je bedrijf? 

Onze oplossing

Een onderhoudscontract voor je website zorgt ervoor dat jouw website optimaal draait. Omdat Joomla en WordPress websites Open Source zijn, bestaat de kans dat de site gehacked wordt.

Wanneer een Joomla of WordPress website gehacked is, gaat dit vrijwel altijd om een verouderde versie of door het gebruik van onveilige en/of oude extensies. Wij bieden onze klanten website onderhoudsabonnementen aan zodat de website altijd up-to-date is.

Iedere CMS website heeft onderhoud nodig

Website onderhoud

Iedere Joomla en WordPress website bestaat uit basis software en een aantal geïnstalleerde software extensies zoals plugins, modules, componenten en de template.

Voor de basissoftware zelf en de verschillende extensies komen regelmatig updates uit welke vaak aanpassingen betreffen omtrent de beveiliging. Naast beveiligingstechnische verbeteringen kunnen extensies ook nieuwe functionaliteiten bevatten.

Website onderhoud broodnodig

Ervoor zorgen dat je website up-to-date is, voorkomt dat je website gehacked wordt. Ben je niet zo bang dat je site gehacked wordt? Er zijn nog meer redenen om een website te voorzien van alle laatste versies.

Een CMS website zoals Joomla, WordPress, Drupal of Magento welke niet bijgewerkt wordt met de laatste updates zal traag worden. Of wellicht nog minder gewenst; er kunnen bepaalde functies niet meer gaan werken als gevolg van achterstallig onderhoud.

Website gehacked. Nou en? Plaats gewoon een eerdere backup terug

Ja, zo simpel kan het zijn. Maar het kwaad is vaak dan al geschiedt. Via een onveilige en niet onderhouden website kunnen hackers bij de bestanden en de database van de website. Ze kunnen bij (vertrouwelijke) gegevens en namens jouw bedrijf grote hoeveelheden spam versturen of schadelijke software installeren.
Een website welke goed onderhouden wordt, levert je meer op dan dat het onderhoud van je website je kost.

Website onderhoudsabonnement

Met een onderhoudscontract houden wij je site up-to-date. Alvorens een update te maken, maken we eerst een backup van de gehele site. Dan voeren we de updates uit van de website zelf en de bijbehorende extensies. Daarna controleren en testen we de website uitvoerig om te kijken of alle updates goed zijn verlopen. Als de gehele website naar wens werkt, sluiten we af met nog een backup van de huidige 'stand'.

Dit doen we maandelijks of als we melding krijgen over nieuwe updates. Heb je recent veel wijzigingen aan je website aangebracht en wil je een extra backup, is een mailtje naar ons voldoende om zonder kosten een extra backup te draaien van de website.

Met een onderhoudscontract lossen we ook alle technische problemen met je website op zonder dat je daarvoor een rekening krijgt.

Website onderhoud, ons plan van aanpak

  • In kaart brengen van alle extensies, plugins en modules
  • Backup maken van huidige website versie
  • Updates maken van systeem en extensies
  • Uittesten website na updates
  • Backup maken van deze nieuwe versie van de website

Waarom een website onderhoudsabonnement

Niet alle website bouwers/ontwerpers zijn hier even duidelijk over maar iedere CMS website heeft onderhoud nodig. 
Dit kun je vergelijken met het kopen van een nieuwe auto. Een tijdlang gaat het goed maar op een gegeven moment beland je toch bij een garage... Een CMS onderhoudscontract is dus aan te bevelen.

Updates en upgrades (migraties)

Tussen Joomla updates en Joomla upgrades (migraties) zit een groot verschil. Een update past alleen de Joomla bestanden aan en niet de database structuur en inhoud. Een upgrade ofwel een migratie daarentegen is veel ingrijpender.

Onze onderhoudscontracten voorzien in de updates. Voor een migratie kun je contact met ons opnemen voor een offerte voor jouw website. De prijs is afhankelijk van de grootte, inhoud, gebruikte modules, extensies en plugins van je website.

SSL certificaat

HTTP is het protocol dat gebruikt wordt om internetpagina's op te vragen. HTTPS is de beveiligde tegenhanger van HTTP en maakt gebruik van TSL/SSL. Dit is een encryptie protocol om internet verkeer te versleutelen met als doel om de communicatie tussen de website en de bezoekers zodanig te beveiligen dat er niemand mee kan kijken.
Afspraak maken
of brainstormen?
Bel 076 204 55 00